top of page
  • Foto van schrijverArianne

Introductie

Bijgewerkt op: 18 sep. 2020


Foto: Roger Rosweide | Hapklaar Agency

Ha! Wat leuk dat je mijn eerste blog leest! Ik had nooit verwacht er ooit een bij te gaan houden, maar het leven kan soms verrassende wendingen nemen. Zo was er dit voorjaar ineens Corona. Voor mij betekende dat dat ik van de één op de andere dag zo goed als werkloos was...

"Het leven kan verrassende wendingen nemen."

Jep, net als het grootste deel van Nederland zat ik ineens thuis vanaf half maart. Ik had net de première van Moerstaal gespeeld, de theatervoorstelling van mijn vocalgroup de Meisjes met de Wijsjes, en zou met nog 28 voorstellingen te gaan een mooie tournee door Nederland gaan maken. Niet dus. Ook de zanglessen, die ik aan huis geef, lagen praktisch stil. In eerste instantie kon ik me er heel gemakkelijk bij neerleggen. Ik had genoeg to do's en wist dat het geen zin had om me druk te maken, ik kon er toch niks aan veranderen. Maar na een week of 6 begon de nutteloosheid toch toe te slaan. Ik had dat kastje op de gang een nieuwe look gegeven, het bijzettafeltje in de studeerkamer geschilderd en onze trouwfoto's aan de muur gehangen. Ik had de grote schoonmaak en opruiming achter de rug, inmiddels twee series afgekeken en drie boeken uitgelezen. Wat nu? Ik ben een gelukkig, positief en energiek mens, niet gevoelig voor depressie, maar ik kon me ineens voorstellen hoe dat zou voelen. Gedwongen thuis zitten en je niet nuttig kunnen maken sucks.

"Je weet wat ze zeggen over hoogtepunten."

Ik had al eerder nagedacht over mijn toekomst. Wat ga ik doen wanneer de Meisjes over een jaar of 10 misschien een keer stopt? Ik zou geen nieuwe groep starten, want met muziek wil ik niet mijn hele leven mijn geld verdienen. Ik heb mijn eigen solo project gehad, Arianne, een EP en single uitgebracht, maar gemerkt dat ik het vooral leuk vind om m'n eigen nummers op cd te hebben. Dat constante geleur met mezelf vond ik eigenlijk helemaal niks.

De Meisjes met de Wijsjes past wat dat betreft veel beter bij me. Ik sta niet in m'n eentje in de spotlights, maar zing samen met drie fantastische zangeressen eigen arrangementen van bekende Nederlandse liedjes. We combineren het met komische sketches, waardoor mijn liefde voor toneelspel ook beantwoord wordt. Dat we nu onze gezamenlijke droom mogen waarmaken in het theater is geweldig en beschouw ik wat mijn muzikale carrière betreft als het hoogtepunt. En je weet wat ze zeggen over hoogtepunten. Ik wilde daarna dus sowieso iets anders gaan doen waar ik altijd al passie voor heb gehad: interieurstyling.


"Een vriendin trok me over de streep."

Met een vriendin besprak ik mijn dilemma. Ik wilde graag de zeeën van tijd die ik had, benutten om me alvast wat meer te gaan verdiepen in het interieurstylingsvak. Financieel gezien had ik echter net mijn trouwerij achter de rug (gelukkig net voor Corona, het was fantastisch) en was mijn spaargeld daarom op. Het enige dat ik binnenkreeg waren de inkomsten van een enkele leerling en drie maanden Tozo-uitkering, daarna moest ik maar weer op het beste hopen. Mijn "gezonde maatschappelijke verstand" zei dat ik dat geld dus niet zomaar aan een opleiding kon uitgeven. Gelukkig was daar de vriendin die heel resoluut zei dat ze het totaal niet met me eens was en vond dat ik juist nu m'n kans moest grijpen. Het was bovendien een investering in meer financiële zekerheid, want daar kan je in de cultuursector momenteel niet van spreken. Mijn gezonde maatschappelijke verstand draaide dus wonderbaarlijk snel 180 graden de andere kant op en de volgende dag schreef ik me in voor de vakopleiding Interieurstyling van het NTI.

"Niet elke foto met een iPhone 11 pro is gelijk een kunstwerk."

Op dit moment ben ik 8 weken onderweg en kan ik zeggen dat het de beste beslissing is geweest die ik kon maken. Mijn zangleerlingen zijn weer terug, maar het is nog steeds rustig met de Meisjes, dus ik vind het heerlijk om me te kunnen storten op de lesstof en bijbehorende praktijkopdrachten.

Toen ik pas net bezig was sprak ik ook een andere vriendin, die ik uiteraard enthousiast vertelde over de opleiding. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet alvast was gaan brainstormen over hoe ik in de toekomst een eigen bedrijfje zou kunnen opzetten en deelde dit ook met haar. Zij was het die het zaadje in mijn hoofd plantte om nu al mijn proces te gaan delen. "Mensen vinden het vast super leuk om een beetje deelgenoot te zijn van je ontwikkeling."

Door haar enthousiasme werd het ongeduld in mij, dat ik rationeel geprobeerd had te temmen, toch aangewakkerd. Nu! Niet wachten tot alles perfect is uitgedacht en je weer een van de zo veel interieurstylisten bent met een tot in de puntjes verzorgde Instagram. Nee. Laat het proces zien. De struggles. Niet elke foto met een iPhone 11 pro is gelijk een kunstwerk. Bovendien kan ik door het delen van mijn opdrachten een leuk kijkje in de keuken van de opleiding geven en steek jij er als lezer wellicht wat meer van op dan wanneer je de standaard quotes uit de VTWonen als studiemateriaal hebt.

"Kijkje in de keuken."

Dus zo zijn we hier beland. Een blog over mijn opleiding, het opzetten van Woonvlijt, mijn eigen interieurkronkels en op den duur een bedrijf in Interieurstyling & Advies.

  • In mijn volgende blogs onder het kopje 'Woonvlijt' zal ik meer vertellen over de brainstormsessies en de stappen voorafgaand aan het verschijnen van deze site met de bijbehorende social media kanalen.

  • Onder het kopje 'Opleiding NTI' lees je alles omtrent mijn opleiding, waaronder de praktijkopdrachten die ik heb gemaakt.

  • Daarnaast zal ik blogs schrijven over mijn stylingsprojecten bij mij en bij anderen thuis, onder het kopje 'Interieurstyling'.

Ik hoop dat ik je op deze manier een nuttige en vermakelijke blog bied, waarmee ik je kan inspireren of helpen. Laat het me vooral weten als je vragen of suggesties hebt, daar kan ik vast wat mee! X Arianne 

511 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page