top of page
  • Foto van schrijverArianne

PROJECT Zandvoort | New York Beach - Werkkamer

Bijgewerkt op: 12 jan.


Werkkamer make-over, interieuradvies Zandvoort
After

Eén van mijn allereerste klanten, toen ik in 2020 begon, was Matthea. Van haar kille, sfeerloze werkkamer maakten we een gezellige plek om fijn te kunnen werken en ontspannen. Ondanks dat het al weer 2,5 jaar geleden is, leek het me toch leuk om het resultaat in deze blog met je te delen.


SITUATIE

Net als vele anderen zat Matthea tijdens Corona bijna alleen maar thuis achter haar computer te werken. De werkkamer was echter totaal ongezellig, wat de toch al eenzame situatie er niet draaglijker op maakte. Hoogste tijd dus, om hier verandering in te brengen.


STIJL & WENSEN

Om te beginnen brachten we Matthea's wensen in kaart. Zo wilde ze naast een prettig bureau om aan te werken ook een zitje hebben en wat opbergruimte. Daarnaast had ze behoefte aan het uitstallen van wat persoonlijke items, om de kamer meer "Matthea" te maken. Ze wilde in deze werkkamer niet een te zwaar en donker gevoel en omdat ze vlakbij het strand woont, vond ze het ook leuk om daar een knipoog naar te maken. Qua stijl had ze het over "de New York style", dat ze die zo mooi vond. Ik kende die term niet, maar dacht direct aan een industriële loft. Na wat doorvragen en plaatjes kijken, ontdekten we dat ze de Eric Kuster-stijl bedoelde. We doopten het uiteindelijk tot "New York Beach", waarin we chic met licht en luchtig zouden combineren.

Moodboard New York Beach, hotel chic, interieuradvies
DE UITVOERING

Ik ben thuis aan de slag gegaan om een totaalplan te maken voor de ruimte. Het leek me mooi om een behang met een glimmertje te kiezen voor het luxe gevoel en ook voor de kast een chic glansje. De gordijnen en kussentjes in een velvet stof zouden wat extra luxe toevoegen. Een lichte zandtint op de muur in combinatie met zwart metaal en hout vormden de rest van het palet.

Qua indeling wilde ik de suggestie wekken van maatwerk, zonder daadwerkelijk maatwerk te gebruiken, wat te veel in de kosten zou lopen. Over de breedte van de kamer pasten precies twee BESTÅ kastjes van IKEA. Ideaal, want deze kun je naar eigen smaak samenstellen en bieden lekker wat opbergruimte. Daarbovenop plaatsten we aan de ene kant een zwart metalen kast, om de persoonlijke items in uit te stallen. Aan de andere kant creëerden we bij het raam een knus zitje.

Samen zijn we op pad gegaan om de items aan te schaffen en nog wat leuke accessoires te shoppen. Nadat het schilder- en behangwerk gedaan was en alle bestellingen binnen waren, hebben we er een mooi, sfeervol kamertje van gemaakt, waar Matthea met plezier kon gaan werken.Ik heb helaas geen foto's gemaakt van de droevige beginsituatie, maar wel een gezellig filmpje van het eindresultaat:
review 5 sterren interieuradvies Zandvoort
DANK U!

Dat was 'm weer! Hopelijk heeft het je wat leuke interieurinspiratie voor je werkkamer opgeleverd. Bedankt in ieder geval voor het lezen van mijn blog en mocht ik iets voor jou kunnen betekenen, dan weet je me te vinden!


Liefs, Arianne

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page