top of page
  • Foto van schrijverArianne

Proefkonijn #3 | Judith uit Vijfhuizen

Bijgewerkt op: 9 jan. 2023


Interieurstyling Haarlem Vijfhuizen kasten make-over
Eindresultaat

Het derde en laatste project waar ik een 'proefkonijnen blog' over zal schrijven, was deze mooie, vrijstaande woning in Vijfhuizen. Judith was een zangleerling van mij en wilde me nu met alle plezier inschakelen om mee te denken over de indeling en styling van hun nieuwe woning. Ik zal je weer meenemen in het proces en de voor en na foto's met je delen. Veel plezier!


SITUATIE & MISSIE

Judith was er tijdens de verhuizing achter gekomen dat hun meubels in de nieuwe woning niet helemaal lekker op hun plek vielen. Door de andere posities van ramen en deuren was het een puzzel geworden waar ze zelf niet uitkwamen. Ze vroeg mij daarom een keer langs te komen en mee te denken over de indeling. Ze had iemand nodig die met een frisse blik naar het interieur kon kijken en ook objectief kon benoemen als het misschien tijd was om afscheid te nemen van bepaalde items. Daarnaast mocht ik meedenken over de styling. De missie was om ervoor te zorgen dat er een mooie en praktisch ingedeelde woonkamer zou ontstaan.HET EERSTE BEZOEK

Op de foto's hierboven kun je zien hoe de woonkamer eruit zag toen ik voor het eerst langskwam.

Zoals je wellicht zult begrijpen, was mijn conclusie dat er te veel meubels stonden. Door het grote dressoir paste de tweede bank niet meer in de zithoek en het tv-meubel stond nu een beetje verloren voor de ramen. Ook de witte kast met rommeltjes stond gevoelsmatig in de weg en de doorgang naar de tuin werd geblokkeerd door een bijzettafeltje. Daarnaast vond ik een aantal items gedateerd - zoals de hockers en de gordijnen in de eethoek - en stonden er te veel accessoires en rommeltjes in beeld, waardoor het geheel onrustig oogde.


Toen ik mijn bevindingen met Judith deelde gaf ze aan dat ze bereid was om, als het nodig was, afscheid te nemen van het dressoir en het tv-meubel. Wel vertelde ze erbij dat het emotionele waarde had, omdat het de eerste grote aankoop samen met haar man was geweest. Van de langwerpige witte kast kon ze wel meteen afscheid nemen, die zou ze wellicht in de tuinkamer nog kunnen gebruiken. Tevens gaf ze aan dat de bank voor de boekenkast weliswaar niet heel esthetisch verantwoord was, maar dat ze er wel veel gebruik van maakten. Een zitplekje daar zou dus wel fijn zijn.


FUNCTIE ELDERS
Interieurstyling Vijfhuizen interieuradvies Haarlem
Tussenstand van de zithoek

Omdat ik me heel goed kon voorstellen dat het een beetje pijn zou doen om hun eerste grote aankoop van de hand te moeten doen, stelde ik voor om een rondje door de rest van het huis te maken. Wie weet was er wel een andere plek voor te vinden. Judith dacht meteen aan de slaapkamer en wat wilde het lot: het dressoir paste daar precies! Ook het tv-meubel kon er dienstdoen als plantentafel en twee andere krukjes die nog geen plekje hadden gekregen werden omgedoopt tot nachtkastjes. Hosanna! Ik heb helaas geen foto's van de slaapkamer, maar beeld je maar een opgeluchte en blije Judith in ;). Ikzelf was natuurlijk ook tevreden, want ik had een wijze les geleerd: altijd even de rest van het huis bekijken, voordat je spullen naar de kringloop bonjourt.


PLANNEN SMEDEN EN UITVOEREN

Na het eerste bezoek ging ik thuis aan de slag met het maken van een plan voor de uiteindelijke indeling en styling. Wat stond er op mijn lijstje:

  • Een gezelliger zitje voor de boekenkast

  • Een samenhangende zithoek

  • Andere kastjes voor wat opbergruimte

  • Een lichtplan

  • Een rustigere, opgeruimde hal

  • Een nieuwe tafel voor in de keuken

  • Nieuwe gordijnen in de serre

  • Het een en ander een nieuwe plek geven, zodat het beter tot zijn recht komt


Interieuradvies Haarlem Vijfhuizen
Moodboard bij één van de shopadviezen

Omdat Judith niet te snel wilde gaan, vond er een soort geleidelijke evolutie plaats, waarbij het interieur steeds een stapje verder naar het eindresultaat toe groeide. Ik gaf shopadviezen en mocht vervolgens zelf aan de slag met het aanschaffen van items. Eens in de zoveel tijd kwam ik langs om weer een stukje van het huis een upgrade te geven.


VERSLAVINGSGEVAAR
Interieurstyling Haarlem makeover boekenkast
Tussenstand van de boekenkast

Ik denk dat veel mensen het wel zullen herkennen: als je eenmaal bezig bent met het opknappen van je woning, blijft het kriebelen totdat je alles hebt aangepakt. Zo ging het ook bij Judith. Eerst was ze nog vastbesloten de bank te houden, omdat die relatief nieuw was. Maar naar mate het proces vorderde, begon het zaadje dat ik in haar hoofd had geplant - het aanschaffen van een hoekbank en een groter vloerkleed voor meer rust en eenheid - te ontkiemen. Eenmaal overstag en een nieuwe bank rijker, bleef de staat van de kasten weer achter bij de rest van het interieur...


KASTEN MAKE-OVER

Zo kwam het dat we uiteindelijk, na 1,5 jaar stapjes zetten, toekwamen aan het laatste project: de kasten make-over. Zowel de boekenkast als de buffetkast en de inbouwkasten in de zithoek heb ik in de lak gezet en vervolgens mocht ik ze ook stylen. In een week dat ze lekker op vakantie waren, gaf Judith me een budget voor het aanschaffen van accessoires en de sleutels van het huis, zodat ik me 4 dagen heerlijk kon uitleven.HET EINDRESULTAAT

Een paar weken later kwam tot slot het nieuwe vloerkleed binnen en kon ik eindelijk foto's maken! Alleen een mooi kunstwerk voor boven de bank moet nog tegen het lijf worden gelopen. Voor nu heb ik er daarom twee tijdelijke posters opgehangen. Ik ben benieuwd of ze ooit nog vervangen worden ;) Hieronder vind je de foto's van het resultaat, (veeg naar rechts). Enjoy!"Arianne is een enthousiaste persoonlijkheid. Fijne energie, attent en verassende blik. Zeer blij met hoe ze mooie spullen die we al hadden een nieuw plekje gaf en bijpassende opties voorlegde waar we uit konden kiezen. Als je t zelf even niet ziet is t een echte aanrader om Arianne te betrekken! Haar creatieve kijk bovenop oprechte aandacht voor wat wij wilden, heeft ons nieuwe huis afgemaakt!" Judith, Vijfhuizen
165 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Daniëlle van Oostenbruggen
Daniëlle van Oostenbruggen
Oct 12, 2023

Ik vind de sfeer echt heel fijn in dit huis. Mag ik vragen bij welke woonstijl(en) dit interieur past?

Like
Arianne
Arianne
Oct 12, 2023
Replying to

Ha Daniëlle, wat leuk dat je m'n blog hebt gelezen en bedankt voor het compliment! Er zitten inderdaad meerdere woonstijlen in dit interieur. Officeel noem je dat eclectisch: een samenraapsel van verschillende stijlen, maar dan wel mooi op elkaar afgestemd. Ik denk dat landelijk, scandinavisch en een vleugje industrieel hier vooral aan bod komen. Maar ik vind het erg lastig om hier 1 duidelijke stempel op te plakken. Uiteindelijk is dit natuurlijk gewoon de Judith meets Woonvlijt stijl ;)

Like
bottom of page