top of page
  • Foto van schrijverArianne

Proefkonijn #2 | Esmee uit Haarlem


Interieurstyling Haarlem
De zithoek met tweedehands bank en salontafel

Tijd om mijn blog weer wat nieuw leven in te blazen! Te beginnen bij de reeds afgeronde projecten die ik heb mogen doen. Esmee, een vriendin van mij, was twee jaar geleden meteen enthousiast toen ze hoorde dat ik proefkonijnen zocht. Samen hebben we stap voor stap hun hele woning een upgrade gegeven. In deze blog deel ik het resultaat met je. Veel plezier!


SITUATIE & MISSIE

Esmee woont met haar vriend in een oude huurwoning in hartje Haarlem. In dubio over hoe lang ze er nog zullen blijven, wilden ze niet te veel geld investeren, maar wel een upgrade realiseren van "studentenflat" naar volwassen appartement. Na een gesprek over hun smaak en wensen, riepen we de stijl "Vintage Botanical" in het leven, vanwege hun voorliefde voor vintage en planten. Ik maakte een plan en samen voerden we het uit.


MARKTPLAATS & DIY
Interieuradvies Haarlem
Plantenhoek met dressoir van Marktplaats

In het kader van duurzaamheid en kosten besparen, zette Esmee haar Marktplaats skills in en wist ze een bank, tv-meubel, salontafel, dressoir en drankkastje op de kop te tikken. Daarnaast zijn we met verf, spuitbussen en marmerlook folie aan de slag gegaan om nachtkastjes, plantentafeltjes en boekenplanken een nieuwe look te geven.


Wat we niet tweedehands konden vinden, zoals het juiste vloerkleed, hebben we nieuw gekocht. Evenals wat accessoires om het af te maken. Bij winkels als Jysk, Karwei, Kwantum, Casa, Xenos en Ikea konden we binnen het budget heel wat leuke items vinden.

WOONKAMER, SLAAPKAMER EN STUDEERKAMER

Ons project begon in de woonkamer, waarna Esmee steeds meer opknapdrang kreeg en we ook de slaapkamer en de studeerkamer een make-over gaven. Jammergenoeg heb ik er bij de woon- en slaapkamer niet aan gedacht om before foto's te maken. Goed leerpuntje geweest ;).INSPIRERENDE MIX VAN TWEEDEHANDS EN NIEUW

Zoals je kunt zien is het een sfeervolle mix van tweedehands en nieuwe items geworden. Het heeft karakter dankzij de vintage meubels en platen en is tegelijkertijd fris, door het toevoegen van nieuwe spullen, planten en een likje verf hier en daar. Ik vond het heel leuk en inspirerend om een klus op deze manier aan te pakken. Duurzaam doch betaalbaar en met een opgeknapte woning en blije bewoners als resultaat!


"Arianne is heel erg goed in woonwensen omzetten in een concreet plan en stijl. Heel fijn als je hier dus zelf geen verstand van hebt. Middels haar inzichten hebben we eindelijk de woonkamer van onze dromen! Arianne is erg realistisch en creatief en weet ook met een vast budget een onwijs mooi eindresultaat te creëren." Esmee, Haarlem
194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page