top of page
  • Foto van schrijverArianne

MINI MAKE-OVER | Van boekenkast naar stalenkast

Bijgewerkt op: 1 aug. 2023


Boekenkast make-over Woonvlijt

Van een rommelige boekenkast in de studeerkamer maakte ik een geordende stalenkast. In deze super korte blog lees je erover.


Sinds ik interieurstylist ben, verzamel ik behoorlijk wat stalen en die belandden overal verspreid door het huis in verschillende kastjes. Laat ik nou niet zo goed tegen chaos kunnen... Het werd dus tijd om ze zo veel mogelijk op één plek bij elkaar te ordenen. En wat was een betere plek dan mijn doorn-in-het-oog-boekenkast op de studeerkamer? Twee vliegen in één klap dus, met deze mini make-over!


HET PROCES
Kasten make-over
Before

Natuurlijk vergat ik een goede before foto te maken, dus hiernaast zie je een impressie van de kast halverwege het uitruimen ;). De kleur die erop zat heb ik ooit samen met mijn moeder aangebracht toen ik een jaar of 12 was en hij nog in de huiskamer van mijn ouders pronkte. Hoogste tijd voor een nieuw likje verf dus.


WARNING! Ik zocht een mooie Farrow & Ball kleur uit, Green Smoke, en liet 'm bij Gamma in huismerk mengen. De kleur die uiteindelijk in het potje bleek te zitten leek echter meer op Inchyra Blue... Gelukkig vond ik die kleur ook mooi en paste die prima in de studeerkamer, maar wees gewaarschuwd; het laten mengen van Farrow & Ball kleuren in huismerk is een gokje!


Na het ontvetten, schuren en verven van de kast was het natuurlijk tijd voor een nieuwe inrichting. Bij de HEMA - love it - haalde ik kartonnen ordners en klapkratjes in twee kleuren, die ik mooi vond passen bij de kleur van de kast. Bij IKEA kocht ik nog wat extra lektuurbakken, zodat het een mooi geheel zou zijn.


Vervolgens was het een kwestie van organiseren. Kleurstalen bij kleurstalen, behang bij behang, meubelstoffen bij elkaar, etc. Waar moet ik vaak bij? Dat op de middelste planken. Waar moet ik zelden bij? Dat op de bovenste plank. Nog een plantje voor de finishing touch en voilà; orde in de chaos en een upgrade voor de studeerkamer!FILMPJE

Ik ben blij met het resultaat! Wat vind jij ervan? Inmiddels is er nog een kratje bijgekomen, want mijn verzameling blijft zich uitbreiden. Hoe hebben jullie het opgelost met jullie stalencollectie? Of heeft mijn projectje je op een idee gebracht? Ik ben benieuwd, deel het vooral in de comments!JOE!

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan.

Veel plezier met je eigen DIY-projectjes en graag tot een volgende keer!


Liefs,


Arianne

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page